Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Edzés a jó szex érdekében.. 5. rész Tricepsz

Sziasztok! 

A múltkori bejegyzésem valamilyen okból kifolyólag kikerült a címlapra, ennek köszönhetően nagyon sokan láttátok az előző bejegyzést.
Remélem, sokakhoz eljutott a info, miszerint nem csak az általános jó közérzethez, egészséghez kell a rendszeres testmozgás, hanem bizony a jó szexhez is :)

Folytassuk, amit elkezdtünk, jöhet a bicepsz ellenoldali párja, a tricepsz.

Miután a bicepsz behajlítja a karjainkat, a tricepsz fogja kiegyenesíteni azt, szép szóval "feszíteni" a könyököt nyújtott állapotába.. Ugyanolyan fontos szerepe van, mint a bicepsznek..

Csak, hogy kicsit szemléltessem szex szempontból: Támaszkodsz kedvesed felett, kb lenyomsz egy fekőtámaszt, hogy adj egy csókot neki, és utána szeretnél visszaemelkedni.. Na, ha a tricepsz gyenge, akkor ez nehézkes lesz.

Valljuk be őszintén, hányan tudunk fekvőtámaszozni? Mármint szabályosan.. Jó jó, abban sok izom részt vesz, főleg a nagy mellizom, a széles hátizom, de ott a bicepsz és a tricepsz, mivel a karunkat behajlítjuk és kinyújtjuk közben. Fontos lenne, hogy mindenki ki tudja nyomni a saját testét ebből a pózból.

Szóval, nincs mese, ezt is meg kellene egy kicsit (nagyon) erősíteni..

Csak, hogy kicsit emeljem a lelkesedést, ez az a része a karunknak, ahol az "integető hájnak " nevezett rész libeg kecsesen, amikor felemeljük a karjainkat... Ugye, hogy jó lenne, ha az kicsit megfeszülne, izmosodna?

Na, akkor hajrá..

Üljünk le (akár a tévé elé... ha nincs máskor "időnk") vagy állhatunk is, emeljük fel szépen mind a két karunkat a fejünk fölé, és hátrafelé, lapocka irányba hajlítsuk és nyújtsuk ki a karunkat. Lassan, nem sietve, a könyökre vigyázva. Amikor felemeled a kezed, vagyis hogy kinyújtod, nem szabad a könyököt szinte kifordítani, annyira kinyújtani, muszáj icipici hajlást bennehagyni a mozdulatban. Nem lendítünk, nem lóbálunk!
A hátunk végig egyenes, semmi görnyedés, tekinteted előre néz, nem lefelé! Tükör előtt állva látod is, hogy mit csinálsz.
Egy apró, fél-egy kg-s súlyzó dob a dolgon ha van, vagy egy félliteres palack megtöltve. Ha nagyobb, nehezebb súlyzód van, két kézzel fogd, és egyszerre mozgasd a két karodat együtt fogva azt az egy nagy súlyt (max 5kg)

Lehet ezt így, mind két kar a  magasban, és váltva engedjük le őket. Lehet csak az egyik fent. Lehet gumiszalaggal is, akkor a másik kezünkben tartjuk a szalag alját a lapockánk magasságában, a másik karunk fogja a másik végét, és nyújtjuk a szalagot.

Természetesen itt is nagyon sok féle fajta lehetőség van.. Lehet a kanapéra támaszkodva karhajlítást csinálni, vagy állva döntött törzzsel hajlítgatni.. Én mindig egyszerre csak egy gyakorlatot mutatok, írok le.. Aztán majd vissza-visszatérünk, és tanulunk újat, mást, ugyanazokra az izomcsoportokra.. Egyenlőre próbálgassátok ezeket.

Kérdésekkel nyugodtan keressetek!

egyenes_hat.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nincstobbkifogasmozognikell.blog.hu/api/trackback/id/tr9416817290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bordon 2022.01.19. 18:00:01

Fekvőtámasz az egy statikus helyzet, olyan, mint a plank, csak nem könyöklünk a talajon, hanem tenyérrel étintjük a talajt. Fekvőtámaszban karhajlítás az a gyakorlat, amire a posztoló gondol. Ez még a kevésbé edzett férfiaknak is megy, tényleg nagyon gyengének kell lenni, hogy valaki ne tudjon 10 darabot megcsinálni belőle.
Ami nem megy az embereknek általában, az a húzódzkodás nyújtón, rúdon. Ott válik el a szar a májtól, mert ott az egész testet mozgatni kell a gravitáció ellenében, ez mutatja meg mekkorára sikerült felzabálni magát az emebrszabásúnak és emellett mennyire gyenge az izomzata.

Szexhez meg nem a vázizomzatot kell edzeni, hanem az intim izmokat. Meg kardiózni kellene, mert ritka az, amikor izomláza lesz az embernek kúrás után, ellenben a szex közben a levegőért kapkodó, izzadó, szívinfarktushoz közeli állapotba kerülő férfi elég gyakori. A kardiovaszkuláris rendszer terhelhetőségét kellene fejleszteni. 20 perc megállás nélküli futás (nem gyors) lenne az alapcél, eddig kellene eljutni. A felnőttek többsége 400 métert se tud lefutni.

Integető háj (konyhásnéni kar) kialakulásához rettentes elhízás kell. Az a gusztustalan elhízás ilyen egykezes súlyzós és fekvőtámaszban karhajlítós gyakorlatoktól nem fog eltűnni. Lesz a háj alatt valami tricepsz izom és ugyanúgy fog kocsonyaként remegni a felkar mozgásnál.
Fogyni kellene, ehhez pedig az étrendet átalakítani, nem zabálni. De akkor fogyás után meg lógni fog a felkaron a bőr.

Jobb nem elhízni. A megelőzés a legfontosabb. Ne váljatok kövér disznóvá, mert ha le is fogytok, nem mindenhonnan egyenletesen olvad le a zsír, célzottan egyes testrészekről fogyni meg nem lehet. Eredmény: leolvadt, lógó, üres tejeszacskó csöcsök, lógó has, lapos, de széles segg, lebegő bőrlebeny a felkaron. Nincs ocsmányabb a nagyon kövérből csúnyán lefogyott embernél. Az a legrosszabb, hogy aki kövér volt, majd lefogyott, az nem olyanná fogyik le, amilyen akkor lett volna, ha sose hízik el, hanem egy teljesen más testalkatot ölt, lerí róla, hogy lefogyott, de nem lesz olyan szép teste, arca, mintha sose hízott volna el.
Olyan ez, mint a fogápolás. Aki folyamatosan mossa a fogait, annak nem olyan a fogsora, mint annak, aki évekig szart rá, majd elment fogorvoshoz és betömette a rohadó fogait. Fogápolásnál, testsúly kontrollnál, állóképességnél, szív- és érrendszeri egészségnél is a megelőzés lenne a fontos.

antisocialnetwork 2022.01.19. 18:59:38

@bordon: Jól beszél Öcsém. Minden szavaddal egyetértek. És szexben tényleg a kardio a lényeg. Ehez pedig a legjobb edzés a futás.

Muhammad Balfas 2022.01.19. 23:33:57

@bordon:

"..tényleg nagyon gyengének kell lenni, hogy valaki ne tudjon 10 darabot megcsinálni belőle."

"A felnőttek többsége 400 métert se tud lefutni."

Ellentmondás. Sztem aki nem tud lefutni 400 m-t, annak a tíz fekvő is probléma lesz.

"Integető háj (konyhásnéni kar) kialakulásához rettentes elhízás kell. "

Még akár vékonyabb csajokon is lehet ilyet látni. Vagy 50 feletti átlagos testalkatú férfiakon is.

hopp11 2022.01.20. 00:53:06

@bordon:
A szerző a "szabályos" fekvőtámaszra mondta, kérdezte, hogy vajon hányan tudják megcsinálni. A szabályost bizony egy átlagos férfi nem tudja megcsinálni. 10-szer biztos nem, de legtöbbször egyszer se. Ez ugye, úgy néz ki, hogy vállszélességben letámaszkodsz a tenyereidre, majd lassan leengeded a tested egészen addig, hogy a mellkasod érintse a földet. (természetesen nem a talaj tartja a tested, hanem te, épp csak érinti a mellkas a földet) Vársz 1 mp-et, majd lassan kinyomod magadat addig, hogy a karjaid teljesen nyújtva legyenek. Itt megint vársz 1mp-et, majd folytatod. Természetesen akkor is szabályosnak minősíthető, ha a mellkas nem érinti a talajt és nem vársz 1 mp-et. A lényeg, hogy a lehető legjobban leereszd a tested és a lehető legjobban kinyomd. Az 1 mp-es megállásnak annyi a szerepe, hogy megakadályozza a túl gyors ismétléseket, tehát azt, hogy a lendület átvegye az erő szerepét. Fontos még, hogy a testet egy merev deszkaként emeljük, süllyesszük. Tehát ne a mellkasunkat döntsük le, miközben a fenekünket égnek nyomjuk, vagy ne a csípönket ereszzük le, miközben a mellkasunk alig süllyed. Ezeket a hibákat sokszor csak a külső szem látja, maga a delikvens nem is érzékeli, mennyire szabálytalanul csinálja.
Az átlagos (túlsúlyos) férfi, aki szuflával nem bírja a szexet, ebből a szabályos fekvőtámaszból jellemzően egy db-ot se tudna megcsinálni.
Az "integető háj" kiakakulásához nem kell extrém elhízás. Sok nőnek 30-40 éves korában már van. Valóban, ha kart feszesítő gyakorlatokat (tricepsz, bicepsz) végeznének, nem alakulna ki. És igazad van, a megelőzés lenne a lényeg. De ha nincs az illető elhízva, akkor megfelelő edzésekkel megszabadulhat az integető hájtól.
Én emlékszem, 26 évesen jártam szexelni egy nőhöz, aki kb 15 perc gyaloglásra lakott tőlem. Amikor odafelé mentem, semmi gond nem volt, viszont visszafelé a szex után már alig tudtam lépni, a combjaim annyira fáradtak voltak. Gondolom, a toló mozgás miatt a combok többet dolgoztak, fene tudja. Mindenesetre eléggé meglepett, edzett voltam, akkoriban sokat gyalogoltam is, tehát a lábaim is használatban voltak.
Mostanában napi szinten végzek saját testsúlyos gyakorlatokat. Fekvőtámaszok különböző variációi, húzódzkodások, guggolások. Egy-egy típusból 20-as sorozatokat csinálok, a húzódzkodásból 10-eseket. Közte 1-2 perces szünetekkel. Így kb 20-30 perc egy edzés. Ezzel a módszerrel külön kardió nélkül is remek állóképességet lehet elérni.

bordon 2022.01.20. 03:09:20

@hopp11: A szex után fájó izmok olyan helyeken jelentkeznek, amiket nem tudsz edzeni, ezek kis izmok, amiket szabályos súlyzós vagy saját testsúlyos gyakorlatokkal nem tudsz célozni. Comb belső fele, fenék bizonyos belső, kis izmai.
De szex közben kifulladó férfi ezerszer gyakoribb, mint az, hogy szex közben valakinek az izomzata elfárad. Kardió kell.

"ha nincs az illető elhízva, akkor megfelelő edzésekkel megszabadulhat az integető hájtól." - De ez a megszabadulás fekvőtámasszal, tricepsz gyakorlatokkal nehezen fog menni, mert ugye célzottan nem lehet egyes testrészekről zsírt veszíteni. Az izomépítés persze fontos, de az általános fogyástól, testsúlycsökkenéstől fog eltűnni a karról a háj.

@Muhammad Balfas: "Ellentmondás. Sztem aki nem tud lefutni 400 m-t, annak a tíz fekvő is probléma lesz."

Nem, egyáltalán nem igaz ez. 10 fekvőtámaszban karhajlítást szabályosan sokkal könnyebb megcsinálni, mint lefutni 400 métert (nem kocogni, sétálni). Rengeteg ember van, aki egyiket bírja, a másikat nem. Barátnőm lefut ennyit nagy sebességgel, de fekvőtámaszban karhajlítást nem tudna csinálni.
Én meg futni utáltam mindig is, nem is vagyok jó benne (van helyette más kardio gyakorlat, amit csinálok), az erőedzésben meg jó vagyok.

A kardió nagyon fontos (nem csak q szex jobb jó kardióval, hanem hosszabb életet is biztosít), bár én is utálom csinálni, az erőedzés sokkal könnyebben megy.

Persze az emberek többségénél mind a fizikai erőnléttel, mind a kardióval baj van. Nők többsége képtelen pár percig is lovagolni a férfin, mert az izmaik gyengék és ugyanakkor ki is fulladnak, mert nincs kadriovaszkuláris állóképességük. És nem csak a kövérekre jellemző ez.
A jó szexhez meg a kardió és erőnlét mellett az intim izmok edzése is kellene. Kegel-gyakorlatok.

Irbisz 2022.01.20. 15:44:28

a fekvőtámaszról jó dolgokat irt a szerző, erre totál felesleges és részben kifejezetten káros (a képen lévő gyakorlat esetén elég könnyű könyöksérülést szerezni) izoláló tricepszgyakorlatot ajánl, a fene se érti ezt.
eszköz nélkül nincs jobb a tricepszre a fekvőtámasz, karhajlítás nyújtásnál. még ha nehezebb is megcsinálni mint a palacklóbálást :)

Irbisz 2022.01.20. 15:49:44

@bordon:
"10 fekvőtámaszban karhajlítást szabályosan sokkal könnyebb megcsinálni, mint lefutni 400 métert (nem kocogni, sétálni). "

mint más is mondta, erre ne végy mérget szerintem.

Muhammad Balfas 2022.01.20. 17:26:02

@bordon: Nem vagyok statikus, de ha egykarú emelőnek tekintjük, akkor egy 100 kilós palinak kb. 50 kilót kell két kézzel kinyomnia. Mintha a fekvenyomó padon fent lenne a két huszas tárcsa a rúdon. Ezt azért sokan nem tudnák kinyomni tízszer.

Nincs több kifogás, mozogni kell!!!

Friss topikok

süti beállítások módosítása